PVC stolarija - proizvodnja i ugradnja

Jedna od glavnih delatnosti našeg preduzeća WinProjekt doo je proizvodnja i ugradnja PVC stolarije. Naše PVC pozore i vrata proizvodimo od nemačkih profila INOUTIC vrhunskog kvaliteta. INOUTIC danas predstavlja jednog od vodećih svetskih proizvodača PVC profila za proizvodnju građevinske stolarije. Naš cilj je da vam ponudimo najbolji odnos kvaliteta i cene na tržištu uz parolu "odolite jeftinom, uzmite kvalitetno!". Stoga ćemo se u daljem tekstu i zadržati na razlozima koji nas vode do kupovine nove PVC stolarije. Tu na prvom mestu svakako spada zamena stare dotrajale drvene stolarije koja je postala nefunkcionalna kako u energetskom tako i u estetskom smislu. Drugi razlog je da novi objekat opremamo sa stolarijom i treći koji se u zadnje vreme često dešava je da imamo relativno novu PVC stolariju ili ALU stolariju, ali toliko nekvalitetnu i nefunkconalnu da je jedino racinalno rešenje njena zamena novom kvalitetnom PVC stolarijom. Da i to se dešava.

O promeni stolarije trebamo razmišljati i sa aspekta energetske efikasnoti, jer postavljanjem kvalitetne PVC stolarije mogu da se ostvariti znatne uštede u troškovima za grejanje ili hlađenje prostora. Iako se trenutno može učiniti kao neracionalna odluka, zamena funkcionalno ispravne stolarije može da se radi sa ciljem podizanja komfora boravka u prostorijama, jer se i nivo buke u njima minimalizuje. I na kraju najlepši, ali i najređi razlog promene stolarije je čisto estetski, kada želimo da u celini i do najsitnijih detalja ispratimo ideju uređenja prostora.

Ovim tekstovima pokušaćemo da greške prilikom kupovine pvc stolarije svedemo na minimum. Da sagledamo sve važne momente kupovine i istaknemo pitanja na koja treba posebno obratiti pažnju kada je reč o pvc stolariji. Na slikama ispod možete videti stari prozor i PVC prozor.

pvc prozori

Stari prozori

Nova PVC stolarija

Nova PVC stolarija

Pvc stolarija - cene

Prilikom kupovine pvc stolarije, kao uostalom i kod kupovine većine drugih stvari u životu CENA je jedan od najvažnijih faktora na osnovu kojeg donosimo odluku o kupovini.

Iako je cena PVC stolarije vrlo važan faktor ona ne sme da bude i presudan faktor. Važno je da sagledamo sve kvalitete našeg pvc prozora ali i prodavca. Da saznamo sve o pvc prozoru ali i o usluzi. Da se ne desi da damo neznatno manje para za pvc prozor znatno lošijeg kvaliteta ali isto tako da ne damo puno više novca a da ne dobijemo ništa kvalitetniji pvc prozor ili čak još i lošiji.

O kupovini pvc prozora najčešće se odlučuje samo jednom u životu, zato pazimo greške ne sme da bude.

BIRAJMO KAO ZA SEBE

Sa naše strane mi ćemo Vam pomoći koliko možemo.

Nećemo, a i ne nastojimo da budemo najjeftiniji na tržištu, ali Vam možemo garantovati da ćete kod nas za uloženi novac dobiti maksimum.

Konačna odluka je ipak na Vama.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine PVC stolarije?

 • - Termičke karakteristike i toplotnu izolaciju: Ova karaktertika je veoma bitna jer se tokom upotrebe stolarije odražava na uštede za grejanje ili hlađenje. Kod loše stolarije su veliki toplotni gubici preko profila (štokovi i krila) i preko stakla. Zato je veoma bitno, pored adekvatnog izbora profila i broja komora, obratiti pažnju i na kvalitet i karakteristike stakla. Mi naše kupce savetujemo da to bude niskoemisino staklo punjeno argonom ili staklo "4 godišnja doba", koje takođe ima punjenje argonom.
 • - Zvučnu izolaciju: Zvučna izolacija se meri u decibelima (dB). Kod ovog parametra najveću ulogu igraju dihtovanje-zatvaranje prozora i staklo, tj. debljina stakla koje se ugrađuje. Sa osnovnim float staklom, u "paketu" 4+16+4, se obezbeđuje zvučna izolacija od 33 dB (Ako je nivo buke u spoljašnjem prostoru 70dB, ugradnjom ovih stakala se u zatvorenoj prostoriji ona smanjuje na 37 dB. Praktično gledano, to znači da se u prostoriji neće čuti buka od automobila sa jako prometne ulice). Ipak, napredak tehnlogije u izradi stakala, omogućava i znatno bolju izolaciju. Ona se postiže sa staklima čiji međuprostor ispunjen argonom ili povećanjem debljine stakala ili troslojnim staklima.
 • - Kvalitet PVC profila / poreklo, sertifikati i atesti, UV postojanost
 • - Kvalitet okova / poreklo, pouzdanost, sigurnost: Sva stolarija koju proizvodimo je standardno opremljena nemačkim okovima, sa više tačaka zatvaranja i prihvatanja. Za potrebe viših nivoa sigurnosti u ponudi imamo i specijalan stakla
 • - Sigurnosno kaljeno i lameliramo
 • - Reference radionice i proizvođača - garancije

Pvc stolarija na zgradi

Ovde se obraćamo i odgovornim investitorima koji na svoje objekte namenjene daljoj prodaji ne žele staviti najjeftiniju a time najčešće i najlošiju stolariju i dovesti kupce svojih stanova tj. buduće korisnike do velikih problema koje sa sobom nosi loša stolarija. Svojim proizvodnim programom koji u kombinaciji veoma kvalitetnog petokomornog profila proizvedenog u Nemačkoj i kvalitetno opremljene i organizirane proizvodnje uz maksimalnu racionalizaciju i optimizaciju i materijala i vremena, uspeli smo da i sa cenama budemo poželjan partner mnogim investitorima.

Ukoliko gradite, pošaljite nam specifikaciju stolarije za Vaš objekat, a mi ćemo u najkraće vreme odgovoriti sa ponudom za izradu date stolarije

pvc prozori
pvc stolarija
pvc stolarija ugradnja

Dobar PVC PROZOR je kompleksan proizvod kod kojeg nije bitan samo npr. PROFIL ili samo OKOV, STAKLO sl. Bitno je sve a možda ponajviše izrada sa puno pažnje o svakom detalju. Jer loša izrada će i sa prvoklasnim profilom dati kao rezultat loš prozor, ali isto tako i najbolja proizvodnja ne može od lošeg i nekvalitetnog profila napraviti dobar pvc prozor.

Da bi Vaš PROZOR bio i dobar PVC PROZOR on mora da:

 • - Da bude kvalitetno osmišljen tj. da za dati prostor bude najbolje rešenje. Da li jednokrilni, dvokrilni ili trokrilni, levi ili desni, sa fiksnim delom sa nadsvetlom ili ventusom sa prečkama ili sa lajsnama itd itd. itd. To sve naravno u situacijama kada nismo u obavezi da sledimo postojeći izgled i formu starog prozora.
 • - Da se kvalitetno obavi uzimanje mera na samom objektu tj da optimalno prilagodimo NOVI PVC PROZOR postojećem otvoru
 • - Da se PROIZVODNJA PVC PROZORA što je veoma bitno obavi od kvalitetnog materijala tako i u svemu da se slede smernice za izradu date od proizvođača profila. Opet ponavljamo da se u svemu ispoštuju upute i normativi dati od proizvođača profila a isto i od proizvođača okova a ne da mi izmišljamo toplu vodu i nalazimo neka svoja rešenja i prečice.
 • - Da se i ugradnja PVC stolarija uradi po svim pravilima dobrog zanata. Isto tako i završna obrada ivica oko prozora mora se uraditi propisno jer i pogrešna obrada špaletna može da naruši funkcionalnost pvc stolarije.

pvc prozori
alu stolarija
pvc stolarija ugradnja

PVC stolarija (PVC prozori i PVC vrata) - karakteristike

Kvaliteti i karakteristike se konstantno potvrđuju već više desetina godina. U odnosu na stolariju od drugih materijala PVC stolarija se izdvaja:

 • - Kvalitetom i dugotrajnošću celog sistema
 • - Lakoćom održavanja i čišćenja
 • - Konkurentnom cenom.

Posmatrane iz ugla moderne osobe, ovo znači više vremena i novca za druge aktivnosti. Garancije koje se daju su obično na 5-10 godina, ali upotrebni vek PVC stolarije je mnogo veći i verovatno je da će premašiti upotrebni vek objekta na kom je stolarija ugrađena. U zavisnosti od uslova u kojima se ispituje trajanje PVC stolarije (klimatski uslovi) pokazalo se da vremenom može da dodje do slabljenja karaktertika stolarije, ali nikako na način da je njena statika i fukcionalnost ugrožena, ili da su promene boje izazite. Najbolji pokazatelj ovoga je tržite, analizom potražnje je potvrđeno da proizvodnja i prodaja PVC stolarije konstantno raste. U odnosu na stolariju od drveta ili aluminijuma u proizvodnji je zastupljenija za oko 70%.

O PVC-u

PVC ili polivinil hlorid je moderan sintetički materijal, dobijen iz prirodnih sirovina nafte (43) i soli (57%). Prednost PVC-a je što se nafta i natrujum hlorid vežu na taj način da se hemijskim procesima omogućava njihovo raščlanjivanje u cilju ponovne obrade i proizvodnje. U krug reciklaže ulaze stari i dotrajali elemnti, ali i ostaci od proizvodnje, što je omogućeno time da je PVC termoplastičan materijal (moguće ga je više puta topiti i ponovno oblikovati hlašenjem). U strukturi PVC-a je zastupljen atoma hlora zbog čega ima veoma visoku tačku topljenja (100-260 °C), a u slučaju požara ispoljava svojstvo samogasivosti. Ipak, konačna svojstva PVC-a se postižu dodavanjem raznih aditiva.

Meni